Megvan a helyed

Munkaerőpiac fejvadász szemmel

Te mit adnál?

Az utóbbi években egyre nagyobb divat lett a céges karácsonyi party

shutterstock_754554799.jpgA céges ajándékozás kultúrája az elmúlt években számtalanszor átalakult. Más módon ünnepelnek a nagy multiknál, a kkv-nál és az állami cégeknél. Van, aki négycsillagos szállodába viszi a munkatársait egy hétvégére, van, aki a belső irodában tart a dolgozókkal céges bulit, és van, ahol közös karácsonyi vacsora foglalja keretbe a céges ajándékozást. Akármelyikről is legyen szó, egy biztos, mindegyik az élményt helyezi fókuszba. Hisz a közösen eltöltött idő és az év közben felgyülemlett gőz kieresztése összehozza a munkatársakat. Így látja ezt Gárdus Zsuzsa, ügyvezető-igazgatónk is a Jobsgardennél.

Tovább olvasom

Így igazságosabb lehet a munkahelyünk?

A blind hiring, és ami mögötte van

szovegkozbe2.pngMennyiben ülnének más kollégák mellettünk az irodában, ha úgy választanák be őket, hogy nem látjuk a nevüket, külsejüket, bármiféle demográfiai jellemzőjüket? Ha úgy történne a jelöltek között a választás, mint a The Voice-ban vagy a Séfek Séfében? Érdemes ezen gondolkozni, mert ez a „blind hiring” nevű kiválasztási módszer alapja és egyre többen alkalmazzák a tech iparágakban, talán elér hozzánk is. Erről az érdekes új kiválasztási módszerről írt személyes élményeit is megosztva Paulovics Éva, a Jobsgarden HR-tanácsadó cég ügyvezető igazgatója is:

Tovább olvasom

Minden idők állásinterjú kérdései

mhhh.png

Nagyon készülsz a cég történetéből, elolvasol minden hírt és segítő szándékú blogposztot a témában, kipihenten és szépen felöltözve odaérsz, leülsz, majd az arcodba borítanak olyan kérdéseket, amelyekre álmodban sem számíthattál. Szeretjük az érdekes szituációkat és az okos beszélgetéseket, persze, de vajon milyen logika mentén segítenek a furcsábbnál furcsább kérdések az alkalmasságunkat bizonyítani? Lehet jobban jársz, ha itt csak hátradőlsz és élvezed a helyzetet. A következőkben kiválogattuk a Glassdoor toplistájából a szerintünk legérdekesebb, leginkább elgondolkodtató és legkevésbé sematikus interjúkérdéseket:

Tovább olvasom

Előítéletek foglya vagy, igen te is!

Az öntudatlan elfogultságokat mindenkinek érdemes tudatosítani

optimized-blurry_vision.jpg

Senki nem ússza meg – naponta átlagosan több tízezer döntést hozunk meg, amelyek között vannak fontosak és kevésbé fontosak is. Ami nehéz, megtanulnunk egyre jobban dönteni, választani. Ehhez ugyanis tapasztalat kell, élesben meghozott jó és rossz döntések sora, kezdésnek pedig az, hogy tudatosítsd, te honnan indulsz, és mik befolyásolják a gondolkodásodat. Íme tehát a kezdő lépés: a gondolkodásbeli öntudatlan torzítások vagy elfogultságok (angolul unconscious biases) tudatosítása. Melyek jelentkeznek leggyakrabban a munkánk során?

Tovább olvasom

Networking: nem barátkozás, profi információ csere

szovegkozbe_1.jpg

Sokan elítélik, sokan félreértik, de csak kevesen tudják igazán jól csinálni – a networkinggel szemben továbbra is erős idegenkedést lehet tapasztalni a hazai szakmai életben. Így látja ezt Gárdus Zsuzsa, ügyvezető-igazgatónk a Jobsgardennél. A tapasztalt HR-szakember Linkedin-jegyzetében a networking helyes használata mellett érvel, valamint megpróbálja felhívni a figyelmet a leggyakrabban elkövetett hibákra is:

Tovább olvasom

Hogyan legyél a munka hőse?

Mégpedig úgy, hogy közben ne utáljanak meg a kollégáid

shutterstock_121829164.jpg

Sokaknak nehezére esik az önmenedzsment. Az sem kizárt, hogy szerénységed (túlzott?) mértéke elnyomja benned annak az érzését, hogy érdemes lenne a munkád eredményeit büszkén tálalnod. Valamint az „ami jó, annak nem kell reklám” alapelv is visszatartó erő lehet sokaknál. Elismerjük, hogy vékony a határvonal aközött, hogy arcátlanul felnagyítod eredményeid és túlzottan fényezed magad, és aközött, hogy időről-időre tényszerűen, de büszkén tudatod a főnökeiddel, hogyan jól tolod a közös szekeret. Adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy szerintünk hogyan tudsz hiteles módon érvényesülni ezen a téren!

Tovább olvasom

6 dolog, amivel garantáltan javíthatsz Linkedin-profilodon

shutterstock_347701145.jpg

A fejvadász szakértői segítségének egyik sarkalatos pontja a Linkedin-profil profi használata. Ebben a posztban összeszedtük, mi mindent érdemes megtenned, ha te is csúcsra szeretnéd a fejvadászok első számú online információs forrását. A Jobsgardentől ügyvezető-igazgatónkat, Gárdus Zsuzsát kérdezte 2017. októberi számában a magyar Cosmopolitan a fejvadászok figyelmének hatékony felkeltéséről.

Tovább olvasom

Így dolgozz az alvásodon!

shutterstock_168649988.jpg

Kipihent test és elme egyenlő a kiemelkedő szellemi és fizikai teljesítménnyel: bizonyítottan jobban tudsz koncentrálni, problémákat átlátni és megoldani, és még jobban is érzed magad a bőrödben, ha odafigyelsz arra, hogyan alszol. Ezért végigböngésztük helyetted az orvosi tanácsokat és összeválogattuk azokat, amikkel nagyon könnyen fejleszteni tudod az alvási higiéniádat:

Tovább olvasom

Hogyan legyél az állásbörzék koronázatlan királya vagy királynője?

shutterstock_144079336.jpg

Azoknak, akik éppen munkát keresnek, szerencséjük van, mert az őszi időszak tálcán kínálja azokat a rendezvényeket, ahol kellemes körülmények között lehet ismerkedni a leendő munkaadókkal: az állásbörzéket! Ebben a cikkben megfogalmaztunk néhány hasznos tippet ahhoz, hogy minél többet ki tudj venni ezekből a találkozásokból:

Tovább olvasom

Lányok, irány az ICT szektor!

Nemi alapú diszkrimináció nem, motiváló munkakörnyezet, jó fizetés és változatos ösztönzők azonban várják a nőket az ICT szektorban

shutterstock_272674349.jpg

Nagyjából 15-18 ezer informatikus hiányzik ma Magyarországon, a cégek között kiélezett verseny folyik a jó szakemberek megszerzése és megtartása érdekében, mégis alig találni nőket a munkavállalók között. Az ICT-szektor kapcsán végzett legfrissebb Jobsgarden-kutatásunk arra kereste a választ, hogy miért alacsony a női munkavállalók száma a szektorban, milyen mértékű a nemi diszkrimináció, melyek a legfontosabb elvárások és motivációk a munkavállalók számára, illetve hogy ők miként látják a már szektorban dolgozó nők helyzetét. Az eredmények biztatóak, csajok, irány az ICT szektor!

Tovább olvasom