Együtt könnyebb jobbat találni

Munkaerőpiac fejvadász szemmel

6 dolog, amivel garantáltan javíthatsz Linkedin-profilodon

shutterstock_347701145.jpg

A fejvadász szakértői segítségének egyik sarkalatos pontja a Linkedin-profil profi használata. Ebben a posztban összeszedtük, mi mindent érdemes megtenned, ha te is csúcsra szeretnéd a fejvadászok első számú online információs forrását. A Jobsgardentől ügyvezető-igazgatónkat, Gárdus Zsuzsát kérdezte 2017. októberi számában a magyar Cosmopolitan a fejvadászok figyelmének hatékony felkeltéséről.

Tovább olvasom

Így dolgozz az alvásodon!

shutterstock_168649988.jpg

Kipihent test és elme egyenlő a kiemelkedő szellemi és fizikai teljesítménnyel: bizonyítottan jobban tudsz koncentrálni, problémákat átlátni és megoldani, és még jobban is érzed magad a bőrödben, ha odafigyelsz arra, hogyan alszol. Ezért végigböngésztük helyetted az orvosi tanácsokat és összeválogattuk azokat, amikkel nagyon könnyen fejleszteni tudod az alvási higiéniádat:

Tovább olvasom

Hogyan legyél az állásbörzék koronázatlan királya vagy királynője?

shutterstock_144079336.jpg

Azoknak, akik éppen munkát keresnek, szerencséjük van, mert az őszi időszak tálcán kínálja azokat a rendezvényeket, ahol kellemes körülmények között lehet ismerkedni a leendő munkaadókkal: az állásbörzéket! Ebben a cikkben megfogalmaztunk néhány hasznos tippet ahhoz, hogy minél többet ki tudj venni ezekből a találkozásokból:

Tovább olvasom

Lányok, irány az ICT szektor!

Nemi alapú diszkrimináció nem, motiváló munkakörnyezet, jó fizetés és változatos ösztönzők azonban várják a nőket az ICT szektorban

shutterstock_272674349.jpg

Nagyjából 15-18 ezer informatikus hiányzik ma Magyarországon, a cégek között kiélezett verseny folyik a jó szakemberek megszerzése és megtartása érdekében, mégis alig találni nőket a munkavállalók között. Az ICT-szektor kapcsán végzett legfrissebb Jobsgarden-kutatásunk arra kereste a választ, hogy miért alacsony a női munkavállalók száma a szektorban, milyen mértékű a nemi diszkrimináció, melyek a legfontosabb elvárások és motivációk a munkavállalók számára, illetve hogy ők miként látják a már szektorban dolgozó nők helyzetét. Az eredmények biztatóak, csajok, irány az ICT szektor!

Tovább olvasom

A munkahelyed hét mesterlövésze

all_292603085.jpg

Életünk során nagyjából negyven évet kell munkahelyeken töltenünk, úgyhogy találkozhatunk mindenféle alakkal, legszínesebb drámánk ez. És azért ismerjük el: nem feltétlenül szórakozásból dolgozunk, ezért nem is mindig könnyű problémamentesen létezni egy munkahelyi közösségben. Más-más stratégiák működnek mindenkinek, amelyek a teljesség és a tudományosság igénye nélkül szerintünk ilyen karakterekben öltenek formát:

Tovább olvasom

Ingyenes munkahelyi applikációk, amikről mindenképpen tudnod kell

Úgy érzed, egyre nehezebb teljesítened a munkahelyeden, mert nem tudod számon tartani a feladataidat és a határidőidet? Nem vagy egyedül a problémával, hiszen gyakorlatilag mindenkinek, aki csapatban dolgozik, elkerülhetetlenül sok energiát kell arra fordítania, hogy együtt, egy tempóban tudjon dolgozni más emberekkel. De nem feltétlen kell elveszettnek érezned magad közben: lássuk, milyen segítséget nyújthatnak a legjobb időgazdálkodással foglalkozó applikációk!

shutterstock_587384675.jpg

Tovább olvasom

Beszélnünk kell a munkahelyi pletykáról

A negatív pletykák elburjánzásának több káros következménye is van. Legelőször is rontja a morált és növeli a munkatársak egymással szembeni bizalmatlanságát. Egyes állítások szerint csökkenti a termelékenységet, azon keresztül, hogy az elkötelezettséget rontja a cég iránt, és a legjobb képességűek gyorsan úgy dönthetnek, hogy köszönik szépen, ők tovább is állnának. Ez tehát sem a cég szempontjából, sem az ott dolgozók számára nem előnyös. A pletykát kizárni viszont nem lehet. De ha így, akkor mit kezdjünk vele? Néhány jó tanács az elkerülhetetlen sugdolódzás kezeléséhez:

munkahelyi_pletyka.png

Tovább olvasom

Ezeket ne tedd a munkahelyeden

Érdekel, hogy mit kéne tenned azért, hogy jobban beilleszkedj a munkahelyeden? Nehéz kiismerni a fennálló játékszabályokat? Igaz ugyan, hogy ennek megtanulása egyrészt saját tapasztalat, de tele van az internet jó tanácsokkal olyanoktól, akik már megégethették magukat bizonyos szituációkban. Ezek közül szemezgettünk:

shutterstock_662011708.jpg

Tovább olvasom

Hogyan maradjunk hatékonyak munka után?

5 tipp, hogyan fogj neki a titkos projektjeid megvalósításának

fokep.jpg

Sokan ábrándozunk arról, milyen jó is lenne megtanulni egy új nyelvet, képezni magunkat a szakmánkat kiegészítő területeken, vagy éppen le vagyunk maradva a napi rutin miatt álmaink vállalkozásának megtervezéséről. Persze egy nehéz nap után jogos igény az, ha másra sem vágyunk, csak bedőlni az ágyba, vagy esetleg egy kis sorozatnézésre a kanapén, de a munkán kívüli óráink nem kell, hogy mind ebben a végeláthatatlan körforgásban teljenek el. A pihenésen felüli rész viszont felhasználható az önképzésre, fejlődésre – a Lifehacker nevű oldal össze is szedett néhány jó tanácsot, amelyek segítségével könnyebben haladhatsz célod felé a munkaórák után. Ezek a kedvenceink:  

Tovább olvasom

A csapatmunka titkai

Csapatban dolgozni nem mindenkinek könnyű, és magától értetődő. Azzal az állítással viszont kevesen vitatkoznak, hogy igazi sikereket csak közös együttműködésekkel lehet elérni. A képességek ugyanis kiegészítik egymást, és ennek következtében az eredményességi mutatók jóval magasabbak lesznek. De mi kell ahhoz, hogy valaki jó csapatjátékos legyen? És mit tehetnek a vezetők annak érdekében, hogy erős legyen egy-egy team kohéziója?

shutterstock_80955316_1_m.jpg

Tovább olvasom