Együtt könnyebb jobbat találni

Munkaerőpiac fejvadász szemmel

Kiderült, mi motiválja legjobban mérnökeinket

Az intelligens rendszerek és a digitalizáció a mérnöki szakmát is jelentősen megváltoztatta az utóbbi időben, ennek pedig természetesen hatása van a munkaerőpiacra is. A Jobsgarden HR-toborzó cég legújabb kutatásából kiderül, hogy ambíciózusak és szakmailag elkötelezettek a magyar mérnökök, többségük ugyanis az alapján választ munkahelyet, hogy hol tudják számára a nagyobb szakmai kihívásokat, és az izgalmasabb feladatokat ajánlani. Külföldre is sokan mennének, de csak határozott időre. A legnépszerűbb célország pedig Németország.

 

shutterstock_361944170_1_m.jpg

Tovább olvasom

Beilleszkedés az új munkahelyen

Van néhány hasznos tanácsunk!

Minden kezdetben nagy lehetőségek rejlenek, főleg, ha éppen karriered első, vagy következő lépcsőfokára lépsz egy új munkahelyen. A siker nagyban múlik a beilleszkedésen, éppen ezért van pár jó tippünk arra, hogyan épülj be eredményesen az új munkakörnyezetbe, és hogyan alakíts ki egészséges viszonyt kollégáiddal, hogy a szürke hétköznapok helyett színes és kiegyensúlyozott munkanapjaid lehessenek.

shutterstock_351354416b.png

Tovább olvasom

Így kezeld a munkahelyi konfliktusodat

A mindennapi munka során lehetetlen elkerülni a konfliktusokat. Aki emberekkel dolgozik, annak bizony vannak nézeteltérései is. Kikerülni nem lehet ezeket, de az tanulható, hogyan kezeljük okosan, konstruktívan a feszültségeket. Úgy, hogy abból ne csak mi jöjjünk ki jól, hanem a munkahelyi közeg se sérüljön. Van néhány tanácsunk.

 

Először is: a konfliktus nem ádáz harc

 

shutterstock_78736714.jpgAz elfajult konfliktus senkinek se lesz jó

 

Tovább olvasom

A felejthetetlen csapatépítő – hogyan (ne) csináld?

Céges csapatépítés címszó alatt sokféle eseményt látott már a világ: tombolósat, lerészegedőset, tűzugrósat, lelkizőset, zombulósat. Bármilyen jól is hangzik ez az egész, a gyakorlat azt mutatja, hogy nem mindig sül el jól a nagy összetartás: törött csuklóval, perrel, kirúgással is végződött már egy-egy történet. Az alábbiakban hozunk néhány egészen hajmeresztő sztorit, de hogy ne ábránduljunk ki az egyébként hasznos műfajból, bemutatunk pár kreatív csapatépítő-ötletet is arra az esetre, ha nem kizárólag lerészegedni kívánna a csapat.

huvelykek.jpg

 

Tovább olvasom

Ha nyár, akkor kánikula. De miben menjünk dolgozni?

Hasznos tanácsok azoknak, akiket köt a dress code, de nem akarnak elolvadni az irodában

shutterstock_74052550.jpg

A nyár legmelegebb napjaiban bizony gondot okoz, hogy mit vegyünk fel a munkahelyre, hogy az ápoljon és eltakarjon, illeszkedjen a dress code-hoz, ugyanakkor ne is kapjunk agylágyulást vagy hőgutát a nap végére. Érezve a probléma súlyát, adunk néhány feszültségcsökkentő és közérzetjavító tanácsot a kánikula idejére.

Tovább olvasom

Bemutatjuk a legmerészebb felmondásokat

Ha boldogtalan vagy a munkahelyeden, mondj fel! Ha tahó a főnököd, és nem látsz arra esélyt, hogy ez változzon, mondj fel. Mondj fel és keress egy olyan helyet, ahol megbecsülnek, és ahová mosolyogva járhatsz be reggelente – legalábbis ez lenne a cél. Itthon felmondani az elbeszélések szerint összeszorult gyomorral és megható monológgal szokás, de vannak olyan helyei a világnak, ahol merészebben teszik mindezt. Ez már persze nem a felmondásról, sokkal inkább a bosszúról szól. De legalább szórakoztató.

shutterstock_430986301.jpg

Tovább olvasom

Anyaként térsz vissza a munkába? Tedd tudatosan!

Fontos tanácsok GYES-ről visszatérőknek

 

Legyen szó régi vagy új munkahelyről, GYES után visszatérni egyáltalán nem egyszerű feladat. Új emberek, új feladatok, új kihívások várnak, és mindez úgy, hogy közben este meg kell nyugtatni a síró gyereket, és adott esetben fel is kell hozzá hajnalban kelni, hogy aztán reggel összeszedetten és koncentráltan lehessen válaszolni a napindító meeting főnöki kérdéseire. Egyszerre tehát két térfélen is maximálisan helyt kell állni. Segítségként összeírtunk néhány tanácsot, amiket érdemes megfogadni. Középpontban a tudatosság!

shutterstock_447713239b.png

Tovább olvasom

Rugalmasságot kérnek és adnak a fiatal munkavállalók

Jó fizetés, kellemes munkakörnyezet, értékteremtés – ezek mind olyan szempontok, amelyek nagymértékben befolyásolják egy Y vagy Z generációs döntését a munkahelykeresésnél. Van azonban még valami, amiről nem mindig beszélnek, pedig döntő tényező lehet: a rugalmasság és az ezzel járó szabadságérzet. 20 és 30 év közötti álláskeresőket kérdeztünk meg arról, hogy mennyit számít nekik a rugalmas munkaidő. Meglepődtünk a válaszokon.

shutterstock_418748986b.png

Tovább olvasom

Budapest legmenőbb irodái

Nem, a kreatív és inspiráló irodakörnyezet nem azt jelenti, hogy telerakjuk a szobát rododendronnal meg vízipálmával. Ma az már alap, ha van nyugiszoba, játékszoba, és a bútorok is izgalmasak, érdekesek. És ez nem csak Y-generációs igény – mindenki jobban érzi magát, ergo jobban is teljesít modern körülmények között. De mik a főbb irányvonalak jelenleg irodakialakítás és design terén? Mutatjuk!

meno_iroda.jpg

Tovább olvasom