A munkáltató, mely kimossa a ruháidat

Extrák, amiket zsenijeinek biztosít a Google

A Google a világ egyik legjobb munkáltatója. Olyan vállalat, mely a szakmájukban a legjobbakat alkalmazza, ugyanakkor mindent meg is tesz azért, hogy megtartsa ezeket az embereket, és kihozza belőlük a legtöbbet. De pontosan milyen extrákat is jelent ez a magas fizetésen és juttatásokon kívül?

shutterstock_192086174.jpg

Sok munkáltatót lehet már olyan, crowdsourcingra alapozó módon értékelni, hogy az egyéni fizetésektől és felvételi eljárástól kezdve, a juttatások értékelésén át egészen a nagyfőnök teljesítményéig semmi ne maradjon homályban a leendő munkavállalók számára. Ilyen adatokra épít a közösségi állás-véleményezőoldal, a 2008 óta működő Glassdoor, ahol minden évben elkészítik a munkavállalói véleményekre alapozott „Legjobb munkahelyek” rangsorát.

A lista szerint a Google igen előkelő helyezéseket ér el évek óta, mi pedig összegyűjtöttük a legérdekesebb munkahelyi ösztönzőiket.

 

A hely szelleme

 

shutterstock_651621160.jpg

A Google-világ, avagy a „Googleplex” („Google” és „complex”), ahogy ők hívják a Google-univerzumot és egyben a főhadiszállást is, tényleg egy külön állam az államban. Egy olyan hely, ahol minden szándék arra a gondolatra irányul, hogy a helyszínen hozd ki magadból a maximumot – otthoni munkavégzés ugyanis nincs. Ez a koncepció egyébként éppen ellentéte annak a munkavállalói és munkáltatói trendnek, mely szerint egyre több home office-lehetőséget szükséges biztosítani a fiatalabb generációknak, mégis úgy tűnik, hogy hatásos és beválik. A Google-alkalmazottak 86 százaléka vallja ugyanis, hogy magas szinten elégedett a munkahelyével.

Az a nagyjából 20 ezer teljes állású munkavállaló, aki ennél a vállalatnál építi karrierjét, nem csak alaposan megtervezett és vidám hangulatú fizikai terekben dolgozik, hanem egy sor olyan szolgáltatást is igénybe vehet, amik a komfortos élethez szükségesek.

 

Fodrász, olajcsere és roller

 

shutterstock_302746340.jpg

A cég fizeti a napi három fogásos gourmet ebédet és a fodrászt; ezen kívül helyben lehet sportolni, mert többek közt van strandröplabda pálya, golfpálya, uszoda és kosárpálya. És ha baleset vagy betegség érne, állandóan elérhető üzemorvos nyújt segítséget. Az elképesztő extrákat tovább lehet sorolni, ha például helyet kell változtatnod az irodán belül, használhatod az ingyenes bicikliket, rollereket és minden nap elcsípheted a munkahelyedre szállító ingyenes buszt is. És persze a kutyádat sem kell otthon hagynod a munka idejére. Ha pedig szülővé válsz, nőként 18, férfikét 6 hét szabadságot kapsz.

De ne álljunk meg itt, mert a munkavállalót kiszolgáló szolgáltatásarzenál sora szinte végtelen. Ha „Googler” vagy, akkor az autód olajcseréjét, és a biciklid javítását is intézi a munkáltatód, sőt, elviheted a mosatlant is, az irodában kimossák, amíg dolgozol. És persze a közös és ingyenes bulinyaralások is eléggé népszerűek.

 

Minden négyzetméteren egy zseni

 

A munkavállalói beszámolók szerint mindebben az a legjobb, hogy a világ egyik legmenőbb cégénél dolgoznak, és úgy érzik, ők építik a 21. századot. Mindennek alapja, hogy a világ top 10 egyeteméről kikerült emberekkel tudnak együtt dolgozni. Olyan szituációkat képzeljünk el, ahol a melletted ülő fejlesztette ki a szoftvert, amin dolgozol mindennap. Vagy a csapatvezetőd is benne volt abban a munkacsoportban, akik a Google +-t hozták létre.

De nem csak a közvetlen kollégáid ösztönözhetnek. A két alapító elérhető minden dolgozó számára: péntekenként ugyanis Larry Page és Sergey Brin, valamint a vállalatot vezető Sundar Pichai is személyesen részt vesznek a direkt erre szervezett fórumon. A TGIF-nek nevezett esemény lényege, hogy informális keretek között megbeszéléseket tartanak a fejlesztésekről és lehet kérdezni a vezetőktől. Jó példa ez tehát arra, amikor a vállalat felismeri azt, hogy milyen erős emberi erőforrást vezet, és időt, energiát áldoz arra, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljön azokkal az emberekkel, akik minden nap vállalata sikeréért dolgoznak.

 

A Google belső világáról nyilvánvalóan nem lehet egyszerűen képet kapni, hiszen ez mégiscsak egy munkahely. A kevés forrás közül ajánljuk az érdeklődők figyelmébe ezt a fotóesszét, amit a Time magazin számára készített Eros Hoagland:  http://content.time.com/time/photogallery/0,29307,1947844,00.html