5+1 instant évkezdő karriertipp

Újabb év kezdődött, újabb fogadalmakkal, új lendülettel. Használd ki a plusz energiát, pörgesd fel a karrieredet, avagy hogyan dolgozz jobban 2018-ban? Kezdd a kisebb dolgokkal, haladj a nagyobb változtatások felé!

5karriertipp_2.jpg

 Itt a rendrakás ideje

A tiszta íróasztal felszabadítja a gondolatokat és javít a hatékonyságon. Nem kell kínosan pedánsnak lenni, de az átláthatóság biztosan segít. Ha szépítesz is egy kicsit a munkakörnyezeteden az nemcsak neked, a többieknek is jó!

 Az igen ereje

Nemet mondani már megtanultunk, de mintha elfelejtenénk, hogy igent mondani is legalább ennyire fontos. Lepd meg magad és egy igennel adj esélyt új beszélgetésekre, új együttműködésekre.

Ne vessz el a részletekben

A napi hajtásban hajlamosak vagyunk szem elől téveszteni a hosszú távú célokat. Ne a kollégáidhoz mérd magad, a munkád minőségét vagy a teljesítményedet, hanem ahhoz, hogy mit szeretnél elérni, és merre tartasz.

 Tarts szünetet

A meghatározott időközönként beiktatott rövid szünetek újra feltöltenek energiával, javítják az önkontrollt, a döntéshozatali képességünket, és fokozzák a produktivitást. Ügyelj rá, hogy ne hagyd ki!

 Ismerd fel a kiégés jeleit, mielőtt kiégnél

Ne áldozd fel a lelki egészségedet a karrieredért! Figyelj tudatosan a jelekre: ha már nem okoz örömet a munkád, lehangolnak a kollégáid és kezded elveszíteni az önbecsülésedet, akkor lépj tovább!

 Válts jókor

Ha minden erőfeszítésed ellenére sem sikerül jobban érezni magad a munkahelyeden, akkor valószínűleg itt az ideje, hogy másikat keress.  Az év eleje az ünnepek és a síelős szabadságok után intenzív időszak a munkaerő-piacon, élj a lehetőségekkel!

 Tekintsd meg legfrissebb állásajánlatainkat itt!