Szerepcsere a munkahelyen

Fordított napot, azaz szerepcserét tartottunk a Jobsgardennél – nem is titkolva – annak apropóján, hogy szeretett office managerünk új szakmai kihívásokat talált magának. Mivel nagyon sokat köszönhetünk neki, így a magunk HR-es módján szerettük volna meghálálni, amit az elmúlt 2 évben értünk tett. A Jobsgarden ügyvezetője, Gárdus Zsuzsa ötletén felbuzdulva Laurából ügyvezető, Zsuzsából pedig office manager lett egy kis időre, mindketten kipróbálhatták, milyen a másik munkahelyi bőrébe bújni!

Sokszor csak ülünk a munkahelyen és nem is tudjuk, hogy a szomszéd helyiségben mi zajlik, milyen problémákkal és kihívásokkal küzdenek a kollégáink. Előfordul, hogy nem értjük, amikor valaki hullafáradtan kijelenti, hogy „teljesen kivagyok, ma már 6 interjún vagyok túl”. A pénzügy csak töltögeti a táblázatait, a recepciós csak kapkodja a telefonokat és kávét főz, a tanácsadó meg csak emberekkel beszélget és CV-ket nézeget? Valóban ilyen egyszerű lenne a másik munkája?

„Minden munkakörnek megvan a maga szerepe és fontossága, minden munkakör fontos, hiszen csak ezeket összeillesztve, mint egy puzzle darabkáit lehet egy cég sikeres, és csak akkor, ha mindenki beletette a maga erőforrását! A maga nemében egyformán nehéz dolog emberek közül válogatni, feladatok közt priorizálni vagy akár a pénzügyi határidőkhöz és jelentésekhez igazodni, ezért nagyon fontos egy jól működő szervezetben, hogy mindenki időt, szót, megbecsülést és elismerést kapjon. Ezért is volt nagy jelentősége ennek a fordított napnak” –  hangsúlyozta Gárdus Zsuzsa.