Állati jó munkahelyek

Manapság egyre több az állatbarát munkahely, amelynek a Jobsgarden munkatársai is nagyon örülnek, hiszen mi is nagy állatbarátok vagyunk és hozzánk is bejöhetnek a kedvenceink az irodába! Rendszeres „négylábú ügyfeleink”, sőt saját halaink is vannak!  

Miért szeretik behozni az munkatársak a kutyust az irodába? Daniella, a Jobsgarden tanácsadója úgy tapasztalja, hogy már maga a kutya jelenléte is pozitív hatást vált ki. „Mindenkit jókedvre derít, kajlásodik, bohóckodik, megnevettet minket! Mivel nem mindennap hozom be Narát, így oldja a szürke hétköznapok monotonitását! Az a munkanap, amikor velünk van, különleges” – fogalmazott.kutyus1.JPG

Éva, a Jobsgarden ügyvezetője is nagy kutyabarát. Szerinte az emberek örülnek neki, automatikusan mosolyognak, ha egy kutyával találkoznak az irodában. „A pályázók között is népszerűek a négylábú kedvenceink, hiszen már eleve az interjúra is oldott hangulatban ülnek be! Egyértelműen teljesítmény fokozó a hatásuk – hangsúlyozta.

Az SSC üzletágvezető, Lilla meglátása szerint is családiasabb lesz a hangulat egy kutyussal. Neki egy komondora és egy pulija van, de nem igazán iroda konform állatok,ezért is örül annak, ha valaki más viszont kutyával érkezik az irodába. 

Úgy gondolja, ez feloldja az iroda és munkahely közti határvonalat, lelazul tőle mindenki, és végtelenül cuki történeteket is születnek. „Egyszer például  az egyik kollégánk kutyusa az elé a tárgyaló elé helyezte át a székhelyét, ahol gazdija tartózkodott és nem is mozdult onnan, míg a gazdija - akinek egy hosszabbra nyúlt interjúra volt éppen – ki nem jött a szobából” – idézte fel az aranyos történetet, ami mindenkit megmosolyogtatott az irodában.

„Már a kutya puszta jelenléte is oldja a feszültséget és ez egyáltalán nem befolyásolja hátrányosan a produktivitást, a hatékonyságot – vélekedik Daniella, aki szerint vállalati szinten nagyon fontos, hogy előcsalja az emberekből az empátiát. Ilyenkor extrán is odafigyelnek egymásra, mert a  kutyus jelenléte magában hordozza, hogy például ne hagyják nyitva az ajtót, mindig legyen friss vize és hasonlók... Daniella kitért arra is: nagyon jó üzenetet is hordoz, ha egy munkahely állatbarát, mert ez egy jó alap ahhoz, hogy azt gondolják a cégről, „igen, ez egy jófej csapat, menő környezet, én is itt akarok dolgozni”!

A munkajog nem tiltja ugyan, hogy állatot vigyetek be a munkahelyetekre, de ne feledjétek, hogy a cégeknek, irodaházaknak lehetnek saját belső szabályzataik, amelyek ezt nem teszik lehetővé. „Na meg, nem is minden kutyus való a munkahelyre – emlékeztet Dóri, a Jobsgarden irodavezetője, aki eddig még nem mutatta be személyesen Lottit a munkahelyén. Ha megnézed a videót, te is megérted, hogy miért…