Vigyázz, kész rajt! Közös sportolás a munkahelyen

Közös élmény, csapatépítés, együttműködés, tapasztalatcsere, egymás motiválása - óriási hozzáadott értéke volt a szervezetünkben, hogy közösen készültünk fel a Vivicittá Városvédő futásra. A közös sport még jobban összekovácsolt minket!

 Niki ötlete volt, hogy benevezzünk erre a versenyre! – idézi fel Timi, a Jobsgarden pénzügyi munkatársa, hozzátéve: a kezdeti óriási lelkesedés azért időnként alábbhagyott, ahogy a tényleges felkészülést elkezdték. „Voltak jobb és rosszabb napok, komolyan kellett egymást lelkesíteni és támogatni, amikor egy fárasztóbb nap után nem jöttek úgy az időeredmények vagy a kilométerek. Ahogy közeledett a nagy nap, egyre jobban izgult mindenki! Hál’ istennek hatott az adrenalin, végül szuper idővel zárt mindenki” – meséli.

Dóri, a Jobsgarden recepciósa saját bevallása szerint mindig is utált futni. „”Sosem gondoltam volna, hogy egyszer futóversenyre fogok benevezni. Annyira meghatározó élmény volt, hogy újabb célként kitűztem magam elé a maratoni táv teljesítését. Nagyon sokat profitáltam belőle, úgy érzem, hogy kitolódtak a saját határaim!” – sorolja a pozitívumokat.

Brigi, aki két gyermekes családanya, 40 évesen adta a fejét futásra. „Én amolyan visszatérő futó vagyok, a céges nevezés adott löketet, azóta három új versenyre is beneveztem! Szenzációs érzés volt, hogy együtt futottunk, a cég majdnem fele ott volt, együtt teljesítettünk egy kitűzött célt! Tervezünk újabb közös versenyeket is” – jelentette ki.

„A sportolás eleve,egyénileg is hozzájárul a kollégák fizikai,lelki well-beingjéhez.  Jó stresszkezelő, segít koncentrálni, kitartásra tanít, illetve a kudarctűrést is fejleszti. Rendszerességre ösztönöz, segíti, a hatékony időbeosztást - ezeket a skilleket a munkában és az életben is jól lehet kamatoztatni” – véli Marci, a Jobsgarden egyik researchere.relax.JPG

A közös sportolás nagyon motiváló tud lenni és kiváló csapatépítő szerepe van. A Jobsgarden vezetése is nagyon sportkedvelő, amely szervezeti szinten is megmutatkozik. „Szinte az első sorból szurkoltam értük, nagyon büszke vagyok a csapatra! Eltervezték, felkészültek és teljesítették a kitűzött célt. A remek eredményt másnap pizza partyval ünnepeltük!” – összegez Paulovics Éva ügyvezető.   A cég egyébként több módon is támogatja a különböző sporttevékenységeket, hozzájárulnak a konditerem bérlethez, lehetőség van napi átmozgató tornára a Relax szobában, ahol van például bordásfal.! ”Volt már iroda challange is: mindenki bedobott a közösbe egy kisebb összeget, és aki a legtöbb kalóriát égette el egy hónap alatt, az kiválaszthatta, hogy milyen jótékony célra fordítsuk a pénzt! A kellemeset kötöttük össze a hasznossal” – tette hozzá.

A Jobsgarden csapata egyébként is nagyon sportos: van két ejtőernyősünk, és dolgozik nálunk nyolcszoros magyar bajnok távolugró, aki most az EB-re készül. István emiatt részmunkaidőben dolgozik, mindeközben lelkesen keresi a jobbnál jobb pályázókat, amúgy remek eredménnyel.