Végre megint hosszú hétvége!

Az idei évben rekordokat dönt a hosszú hétvégék száma, ritkán van olyan, hogy egy évben tíz is összejöjjön. Ilyenkor szinte az egész ország leáll. De vajon milyen munkahelyi aspektusai vannak a hosszú hétvégéknek? Hogyan hat a munkavállalókra a 3-4 napos kihagyás? Valóban minden munkakörben érvényesül a szünet vagy csak illúzió, hogy ilyenkor mindenki leereszthet? A Jobsgardennél most ezekre a kérdésekre keressük a választ!

Akik dolgoznak, és akik nem

Sajnos nem minden munkakörre igaz, hogy automatikusan hosszúhétvégézik. Alapvető kivétel például a kereskedelem, ahol más időszámítás szerint dolgoznak: a többségnek konkrétan csak a munkaszüneti napok telnek munka nélkül. Az üzleti életben is vannak olyan területek, ahol a műszakos munkavégzés miatt szombaton és vasárnap is dolog van, és nem pihennek ilyenkor a gyártósorok mellett dolgozó munkavállalók sem.

Az IT üzemeltetés tipikusan az a terület, ahol a munka átnyúlhat az országhatárokon is, ezért ott bizony mellékes szempont, hogy nálunk éppen  hosszú hétvége zajlik. Ezekben a munkakörökben a munkavállalót kompenzálják a cégek. A műszakos rendben dolgozók például műszakpótlékot kapnak – ismerteti Eszter, a Jobsgarden IT divíziójának tanácsadója.

Eszter azt is kiemeli, hogy  vannak olyan területek, ahol majdnem mindegy a hosszú hétvége kérdése. A hiányszakmáknál ugyanis – mint például a fejlesztők vagy az üzleti elemzők – sok cégnél eleve nagyobb szabadságot kapnak a munkavállók. ”„A hiányszakmában dolgozók (sokan közöttük Y generációsak) félig meddig maguk diktálják a feltételeket. Van olyan start up partnercégünk, ahol nem is írják a szabik számát, mindenki akkor mehet el, amikor csak akar, a lényeg, hogy a munka meglegyen! Na, ők azok, akik még a 4 napot is megtoldják, hogy egy hosszabb kikapcsolódásra legyen lehetőségük!” – fogalmazott a tanácsadó.

Hosszú és rövid hétvége

A 4 napos ünnepeket szinte minden esetben egy „ledolgozós szombati munkanap” előzi meg,  amit viszont nagyon nem szeret senki…Ilyenkor mindösszesen egy nap áll rendelkezésre, hogy kicsit töltődjünk. „Azt tapasztalom, hogy az emberek szombatra már teljesen ki vannak csavarva, akkor meg pláne, ha dolgozni kell szombaton is. Ilyenkor a motiváció sem jön könnyen.. Sokan kiveszik azt az egy napot, viszont a fiatalok körében ez igazi luxus, az éves 20 nap szabadság mellett. Ilyenkor a pályázókat sem érdemes hívogatni, érthető módon nem akarnak szombaton is munkáról beszélni!” – véli István, a Jobsgarden Researchere.

Mi a Jobsgardennél az ilyen szombatokon mindig lazább napot tartunk, leginkább adminisztrálunk, pozíciók leírást készítjük el, frissítünk, időnként workshopokat szervezünk, pótoljuk, ami esetleg hét közben elmaradt. Szerencsére ennyi  kis lazulás belefér a cég életébe! „Ami nagyon jó, hogy ez extra idő a közösségépítésre is, múlt szombaton például együtt reggeliztünk! Összehoztuk a csapatot, sokat beszélgettünk. Kellenek az ilyen napok is!” – zárja gondolatait Daniella, a Jobsgarden tanácsadója.