Kevés szabi, forró vagy éppen túlklímázott iroda, mindenki a strandon - mi meg a gép előtt

Mit tesznek a cégek, hogy nyáron nagyobb legyen a munkakedv?

Kevés szabi, forró vagy éppen „túlklímázott” iroda, mindenki a strandon, mi meg a gép előtt – nem túl pozitív nyári gondolatok a munkahelyen. Szerencsére egyre több munkahelyen felismerik, hogy a dolgozóiknak nem ez a legkönnyebb évszak és mindenféle megoldással próbálják elősegíteni a lelkes(ebb) munkavégzést.

Kánikula

Ahogy már korábban megírtuk, sok trendi irodában amúgy is divatjamúlt intézménynek számít a dress code, a nyárra való tekintettel viszont a konzervatívabb helyeken is lazítanak az öltözködési szabályokon. A férfiaknál a hosszúujjú ing helyett rövidre váltanak, hölgyeknél pedig eltekintenek a harisnyától és a zárt cipőtől (még így sem irigyeljük őket…a Jobsgardennél nincsenek ilyen szabályok).

Van az a meleg, amikor életmentőnek érzed a fagyit és gyümölcsöt is, pláne, ha ott van a konyhában és nem neked kell elmenni érte… Nálunk, a Jobsgardennél a rendszeres sütinapot a kánikulában fagyinapra cseréljük, mindannyiunk legnagyobb megelégedésére! A jeges háziszörpök és a limonádé is nagyban növeli a munkakedvet. (Gyümölcs vs. zöldség: dolgozunk olyan menő mezőgazdasági céggel, ahol nyáron paradicsompalántákkal örvendeztetik a munkavállalókat, amit közösen nevelgetnek és a termést is közösen eszik meg.)

Vannak egyébként tartós kánikulára vonatkozó munkavédelmi szabályok is: ilyenkor védőital és pihenőidő jár a munkavállalóknak.

nyar.jpg

Munkaidő

Szieszta sajnos még nincs Magyarországon, de vannak olyan cégek, amelyek kánikulában vagy akár egész nyáron rugalmasabban kezelik a munkaidőt. Lehet például korábban kezdeni és így korábban be is fejezni a munkát. Ismerünk olyan vállalatot, ahol az őszi és a téli időszakban fél órával tovább tart a munkaidő, de ezt tavasszal és nyáron visszakapják a munkatársak és hamarabb végeznek. A pénteki rövidített munkaidő egyre több cégnél jelenik meg, de nem köthető feltétlenül a nyári időszakhoz – szerencsére.

via GIPHY

Gyerekkel

Szülőként egyértelmű, hogy a 10 hetes nyári szünetet meg kell valahogy oldani. A Jobsgarden partnerei között több cégnél működik céges napközi, munkahelyi ovi, de nyáron tematikus táborokat is szerveznek. Kaphatnak home office lehetőséget is, ami szintén segíthet a szülőknek, akik így jobban be tudják osztani az idejüket.

Plusz egy: "a zene az kell"

Bizonyított tény, hogy a zene növeli a hatékonyságot, fokozza a produktivitást, oldja a stresszt, feltölt, és jó hangulatot varázsol, de erről már korábban is írtunk. A legtöbb munkahelyen ez ma már szerencsére nem téma: kapcsold be a kedvenc lélekemelő zenédet, és engedd, hogy akár csak 3 percre is, de magával ragadjon a ritmus! Hidd el, ez nyáron is segít!

Nálatok milyen a nyári munkavégzés? Írjátok meg kommentben!