Titkos barátok a Jobsgardenben

Hogyan legyen izgalmas a karácsonyi ajándékozás?

Karácsony előtt a Jobsgarden is ünnepi lázban égett, nagyon készültünk rá, hogy emlékezetessé tegyünk az ünnepet. Lehetett volna kalapból kihúzni valakit és így ajándékozni, de szerettünk volna inkább valami mást, ezért idén Titkos Barátokká váltunk mindannyian.

Ki is az a Titkos Barát?

December elején a Jobsgardennél mindenki valakinek a titkos barátja lett. 3 héten keresztül, 3 apró ajándékkal, kedvességgel, figyelmességgel kellett meglepni azt a kollégát, akinek a nevét korábban kihúztuk, de közben alapszabály volt, hogy minden titkos maradjon . Persze cinkostárs nélkül nehéz, így office angelünk, Niki sok meglepetésben benne volt. „Volt aki forró csokival lepte meg a társát, kellett már sushit, pizzát, frissen sült mézeskalácsot „kézbesítenem”, de kértek segítséget kísérőlevél nyomtatásában is. Jó érzés, hogy bizalommal fordulnak felém és tőlem kérnek segítséget egy egy meglepetés megvalósításában”- mondta Niki.

 

Persze az önálló kezdeményezések is kiválóan működtek. „Igazán megható volt látni, hogy mennyire nagyon odafigyeltek egymásra a kollégák. Ebéd közben záporoztak a jobbnál jobb történetek arról, hogy ki milyen meglepetést kapott aznap. Volt, aki a parkolóhelyét adta át egy messziről járó munkatársnak, akinek egyébként nincs céges helye a parkolóházban. Volt, aki ásványbörze belépőt kapott. Környezettudatos kolléganőnknek összehajtható bevásárló táska volt a meglepetés, hogy még véletlenül se kelljen nejlon zacsit kérnie a boltban” – mesélte Paulovics Éva, a Jobsgarden ügyvezetője.

47574780_10205464902339446_8653446708652408832_o.jpg

A Titkos Barát projekt nagyon jó lehetőség arra is hogy közösséget építsünk és olyan kollégákat is közelebb hozzunk egymáshoz, akik egyébként sosem dolgoznak együtt, így nincs igazán lehetőségük megismerni egymást. Azt tapasztaltuk, hogy kevés dolog mozgatta meg annyira a Jobsgarden közösségét mint ez a program.

A nagy leleplezés

A Jobsgarden karácsonyi vacsorája előtt minden évben van egy kis meghitt ráhangolódás, zenével és közös játékkal, ilyenkor egyébként a vezetőség ajándékozza meg a munkatársakat, valami közös, jópofa élményajándékkal. A program idén kiegészült a nagy leleplezéssel, ahol természetesen mindenki izgult, hogy vajon lebukott-e vagy sikerült inkognitóban maradnia. „Mi így tartjuk fenn a karácsonyi csodát” – fogalmazott Éva.