Levél a főnöknek: 3 dolog, amiért idén felmondanak a beosztottaid

Vajon a fiatal munkavállalóid hány százaléka mond fel idén? Tudsz tenni ezért, hogy maradjanak? Van három alapvető dolog, ami befolyásolja a döntésüket.

Ha dolgozik a cégednél Y generációs munkavállaló, számíthatsz rá, hogy 43%-uk két évnél rövidebb idő alatt új lehetőségek után néz. Azt gondolhatnád, hogy helyettük feltöltöd a létszámot Z generációsokkal, de ez esetben azzal kalkulálhatsz, hogy 61%-uk szintén hasonló idő alatt fog kilépni a cégedtől, szóval nem ez a megoldás.

leader.jpg

A Deloitte felmérése szerint szerint a munkavállalók mostanra már eljutottak oda, nem hajlandók lemondani életük legszebb éveiről egy stabil munkahelyért cserébe, ahol ráadásul nem érzik jól magukat. Lényegében állandó készültségben állva várnak a váltásra, pláne, ha az alábbiak közül valamelyikkel szembesülnek. A munkatársak megtartásáért ma már többet kell tenni, mint valaha! Nézzük meg, mik azok a dolgok, amik leginkább okot adnak a felmondásra:

1. A munkavállalóid nem bíznak benned

Tisztességes és etikus vezető vagy? Ha így van, akkor a kevesek közé tartozol. A felmérést kitöltők szerint ugyanis a vállalatok nagy része nem etikus módszerek szerint működik és a közösségi médiának köszönhetően ez nem marad rejtve a munkavállalóik előtt sem. Láthatóvá vált, hogy a cégek gyakran kizárólag anyagi érdekek mentén hozzák meg döntéseiket és nem veszik figyelembe a dolgozóikat.

2. Régimódi mentalitás és vállalati kultúra

Az Y és a Z generáció modern munkakörnyezetre vágyik, nagyfokú rugalmassággal és sokszínűséggel. A félmérést kitöltők szerint a cég is profitál a sokszínűségből, mert minél színesebb és szélesebb körből kerülnek ki a munkatársak, annál jobban ki lehet szolgálni egy sokszínű ügyfélkör igényeit. Ugyanez igaz a kollégák javaslataira is: hallgasd meg és építsd be ezeket!

3. Nem képezed tovább a munkatársakat

A kutatás alapján a fiatal munkavállalók egyik legnagyobb félelme az, hogy nem érzik magukat felkészültnek a rájuk váró feladatokra. Amire szükségük van az a folyamatos és állandó tanulási, fejlődési lehetőség, melyek segítségével a komolyabb feladatokkal is megbirkózhatnak. 87% szerint egyébként vonzóbb egy olyan munkahely, ahol biztosított a belső fejlődés lehetősége.

Összességében ezek a főbb pontok amikre, ha ügyelsz, nem csak te válhatsz jobb vezetővé, de a cégedet is sikerre viheted. Ráadásul, mindezt úgy, hogy a munkavállalók jelenleg legfiatalabb két generációját sem riasztod el magad mellől. És hidd el, ha egy kicsit figyelsz rájuk, ők ezt kitartó munkával és remek ötletekkel hálálják majd meg!

Farkas Viktor, Researcher - Jobsgarden

(A cikk forrása)