Munkahelyi szerelem-kódex

Szelíd flörtölés a kantinban, apró pillantások a meeting alatt, közös taxi rendelések, majd meglepő lánykérés –és esküvő-bejelentések. Igen, a munkahelyi szerelem nagyon is aktuális téma manapság.

Mivel rendkívül nehéz megtalálni azt a mezsgyét, amelyen mozogva sem munkahelyi, sem párkapcsolati kellemetlenség nem érhet bennünket, így összeállítottunk egy rövid etikettet, amely segít eligazodni a szerelmes munkanapok nehézségei között.

FIGYELEM: a kódex kizárólag karikagyűrű –és kapcsolatmentes felekre vonatkozik, a sűrűjébe inkább nem mennénk most bele. Az alábbi alanyok szabad felek, mindenféle kötöttség nélkül.

munkahelyi-szerelem1.jpg

1. Time management

Új környezet, új impulzusok: új munkahely. Mindig izgalmas és kihívásokkal teli egy új környezetbe beilleszkedni és felvenni a fonalat a teendőkkel, a kollégákkal, meg persze a háttérben meghúzódó pletykákkal.
Első napon bemutatásnál megpillantottad életed szerelmét, és zavarban vagy, mert már kezdésnél kikacsintasz a feladatok mögül és inkább őt kémleled? Tipp: tűzz ki apró célokat, az aznapi to do minden egyes pontja után ér egy lesés, de közben semmiképp!  

2. Információszerzés

Még mielőtt elkezdenéd az első gyereketek hálószobáját tervezni, érdemes egy apró keresést futtatni a közösségi médiában és a kiszemelt gyűrűsujjainak környékén. Mindezt természetesen munkaidőn kívül vagy megengedett szünetben. A rajongás továbbra sem mehet a munka rovására: gondolj csak bele, ha kirúgnak, többet nem láthatod Őt.
Tipp: gyors Facebook, Instagram vagy LinkedIn csekkolás és nulla felesleges álmodozás.

munkahelyi-szerelem5.jpg

3. Közeledés

Csak szépen finoman, nem piacon vagy. Egy-egy megjegyzés, ha összefuttok a büfében vagy a kantinban bőven elég kezdetnek. Utána persze mehet a tánc meg a koccintás a csapatépítőn, de érdemes lépésről lépésre haladni. Kölcsönös szimpátia esetén természetesen megbeszélhettek találkozót, de érdemes nem egyből a cégtől közösen távoznotok, hacsak nem imádtok pletykák kereszttüzében pózolni.

munkahelyi-szerelem2.jpg

4. Love is in the air!

Jól sikerült az első, második, stb, randi és kapcsolattá finomodtatok? Csak óvatosan turbékoljatok a cégnél, vagy lehetőleg inkább sehogy. Nem illik kézen fogva mászkálni, csókot váltani és egyebek. Érdemes megőrizni a hidegvéretek, főleg, ha egy csapatban dolgoztok. Persze kávézni és ebédelni lehet együtt, de semmiképp sem ajánlott céges e-mailben szerelmet vallani vagy meetingeken feltűnően más hangot megütni másokkal, mint a párunkkal. Felesleges a feltűnősködés.

munkahelyi-szerelem3.jpg

5. A határvonalak meghúzása

A munkahelyen kollégák, azon kívül pedig egy pár – mindig ez legyen a szabály, különben valaki sérülni fog. Felesleges a magánéleti konfliktusokat és érzelmeket a munkahelyre vinni, illetve a magánéletben a munkahelyi viselkedése miatt megítélni a másikat.
A legtöbben nem látunk egy teljes képet a párunkról, nem látjuk főnökként/beosztottként őket, azonban ha mégis így hozza az élet, követni kell bizonyos szabályokat.

6. Coming out

Csak és kizárólag elköteleződés esetén érdemes kihirdetni a cégnél, hogy egymáshoz tartoztok. Ez alatt értendő: összeköltözés, eljegyzés, esküvő, gyermekáldás. Minél hamarabb tudják meg a hiénák, hogy kapcsolatban éltek, annál hamarabb kezdenek el benneteket kóstolgatni, így nem érdemes alapot adni nevetséges párkapcsolati tanácsokhoz, kollegiális benyomáson kialakított vélemény-nyilvánításokhoz.

munkahelyi-szerelem6.jpg

A lényeg, hogy szabadon és okosan éljétek meg a kapcsolatot, lehetőleg úgy, hogy senkinek ne jelentsen kellemetlenséget, és a munkában is sikeresek maradjatok. Szerelemre fel!