Gasztro kalandok a munkahelyen

A magyar emberek nagyon szeretnek enni, nincs ezen mit szépíteni, örömünket leljük az evésben! A Jobsgarden kollégáival sincs ez másképp, tele vagyunk jobbnál jobb szakácsokkal, szeretjük az evésnek megadni a módját, egyszerűen mindent szeretünk, ami az étellel kapcsolatos, és nem mellesleg ez összekovácsol minket! Székely Lilla SSC divízióvezetővel, Paulovics Éva ügyvezetővel és Márton-Szűcs Eszter researcherrel beszélgetünk.

Közösségi program

„Nálunk az IT divízióban az étkezés a nap egyik fénypontja! Mindenki nagyon várja az ebédet, már 10 óra után elkezdődik a tanácskozás a napi menüről. Van, aki főz, van, aki rendel, és olyan kolléga is akad, aki a közeli kifőzdéket látogatja meg. Mindig közösen eszünk, mert az ebéd az a rituálé, ami szociálisan is összehozza az embereket” – meséli Eszter. Nem csak az ebéd foglal el ilyen előkelő helyet a a csapat programjai között, havonta egyszer közösen is reggeliznek. „Ez mindenkit nagyon megmozgat, hiszen erre közösen készülünk. Fél órával korábban érkezünk az irodába, kézzel készített krémek, pástétomok, friss zöldségek, csupa egészséges finomság kerül az asztalra. Edit, IT-s csapatunk vezetője is kivétel nélkül csatlakozik hozzánk, így ő is részese a közös napindítónak” – tette hozzá.

Csapatépítő főzés

Nemrég jártunk Hollókőn, ahol szintet emeltünk az eddigiekhez képest és főzőversenyt rendeztünk. Készült gombapörkölt, pincepörkölt és chillis bab. „Mondanom sem kell, hogy ebbe a programba aztán szívét lelkét belerakta mindenki” – kezdi a mondandóját Éva, a Jobsgarden ügyvezetője. „A közös céges étkezéseknek egyetlen komoly buktatója van nálunk – folytatja – mégpedig az evés utáni rendrakás. Ez valamiért nem megy, két mosogatógép mellett is állandóan otthagyja valaki a tányérját, poharát a mosogatóban. Már a konyhai webkamera is felmerült már nem teljesen komoly ötletként, de azért még keressük az igazi megoldást a probléma orvosolására” – fogalmazott ügyvezető.

img_7646.jpg

Ha teljesül a célkitűzés…

Lilla, aki az SSC divíziót vezeti egyedi motivációs rendszert vezetett be: „ha a csapat teljesítette a havi kitűzött célokat, akkor koktélozunk”. Ez abból áll, hogy munkaidő végéhez közeledve készítem el a csapatnak a közösen megálmodott koktélt, amit aztán a nap végén együtt fogyasztunk el! Szuper motivált csapatom van, minden hónapban nagyon várják már ezt az eseményt! Mondanom sem kell, hogy zsinórban már a második hónapunkat teljesítjük, tehát a rendszer működik” – neveti el magát Lilla.

Ha megvan a target, koktélozunk! � #jobsgarden #megvanahelyed #mohito #teambuilding #cocktail #budapest #mik #mutimitiszol

Jobsgarden (@jobsgarden) által megosztott bejegyzés,

 Ricsi

„Az SSC csapatnak közös kedvence is van, mégpedig a bakonyi betyárleves, Ricsinél” – avat be a divízió életébe minket Lilla. Mint mondja, a szorgos kollégák már jó előre berakják a naptárba, ha ez a várható menü és ilyenkor közösen esznek Ricsinél. „Olyan is előfordult már, hogy ügyfélmeetingen jártam, Ricsinél pedig harcsa volt, ami az én nagy kedvencem, és mire visszaértem ott várt az étel a konyhában. Pár héttel később én fánkkal leptem meg őket, tehát ez az gasztronómiai odafigyelés oda-vissza működik” – jegyezte meg.

Sütinap

Többször említettük már itt, a blogon, hogy a Jobsgarden egyik legjobban működő, heti rendszeres csapatépítő eseménye a sütinap, amit minden csütörtökön 14 órakor tartunk. Hol fagyival, hol kürtőskaláccsal, hol cukrászdai süteményekkel lepik meg a munkatársakat a vezetők. Ilyenkor is megy az eszmecsere, de ami a legjobb, hogy az egész cég együtt van, így olyanokkal is lehet beszélgetni, akikkel a napi munkában kevesebb a kapcsolat.