Hello, április 1.!

HR-eseket és munkájukat jellemző vicces mémek, képsorok a gyakorlatban is jól használható tanácsokkal! Kellemes töltődést! Vigyázat, bolondos pillanatok következnek!

 A HR-esről általában

b99ce7c24cf5301d8fe422036ea5f334.jpg

/Forrás: Pinterest/

Mint minden munkakörben, így a HR-es szakmában is vannak sztereotípiák és előítéletek! A képsorozat utolsó elemével azonban 100%-ban egyet tudunk érteni, ezt csináljuk mi nap mint nap itt a Jobsgardennél. Jelöltek pályázati anyagait túrjuk reggeltől estig és keressük a tűt a szénakazalban, az egyetlen és igazi jelöltet az adott pozícióra. A különbség csupán csak annyi, hogy CV-ket ma már elektronikus formában kapunk!

CV írás a gyakorlatban

fb8_comic_sans.jpg

Az álláskeresés legfontosabb lépése az önéletrajz elkészítése! Azonban ha CV frissítésre adod a fejed, akkor azért vannak bizonyos írott és íratlan szabályok a formai követelményekkel kapcsolatban, amelyeket nem árt betartani! A CV általában legyen tömör, 1-2 oldalas anyag bőven elegendő. Ha már a betűtípust is feszegetjük, akkor mindenképpen valami jól olvashatót ajánlunk, Comic Sans-ot hagyd meg a viccesebb, könnyedebb tartalmaknak (vagy teljesen felejtsd el…). 

(Forrás: Socialtalent)

 

hr-memes-17-600x450.jpg

Egy pályázat során persze nem minden a „papír”, de azért még mindig sok területen fontos, hogy legyen megfelelő végzettséged. Ezt mindenképpen fel kell tünteti egy önéletrajzban, ahogy a területen megszerzett tapasztalatokat, a napi feladatköröket és a nyelvtudást is, mert csak így fognak rád találni a recruiterek! CV frissítésre fel! Hogyan? Értékes tippek a Jobsgardentől itt!

(Forrás: Ideal.com)

  LI regisztráció – "kötelező"!

hr-memes-23.jpeg

(Forrás : Ideal.com)

Egy örök igazság: ha álláskeresésbe kezdesz, akkor a LinkedInen márpedig regisztrálni kell. Főként akkor, ha a legmenőbb pozíciókért akarunk versenybe szállni. Az állásközvítítő cégek legfőbb adatbázisa innen épül, így az is fontos, ha egy recruiter bejelöl, akkor jelöld is vissza…

Az állásinterjú 

interview-in-an-it-company-campus-plac-neerig-new-mperial-27865293.png

(Forrás:Me.me)

Egy igazán nagy ugrás ebben a szépen felépített álláskeresési folyamatban, ha már állásinterjúra is invitálnak! Fontos, hogy a megfelelő módon készülj fel az interjúra, ehhez már korábban is adtunk tippeket. A tapasztalataidat fontos megjeleníteni a CV-ben, de valószínűleg az állásinterjún is ez lesz a központi téma! Az IT terület tipikusan egy gyakorlatorientált szakma, ahol sok esetben fontosabb, hogy milyen mély szakmai tapasztalattal rendelkezel, mint az, hogy milyen végzettséged van. Jó referencia projekt, de azért megfontolandó, érdemes-e a fenti módon bejutni egy interjúra…

Munkakezdés

24300940_1547860668593901_5056695441113234795_n.jpg

(Forrás: medium.com)

A HR-esek – és főként a munkaerő-közvetéssel foglalkozó tanácsadók – néha hetekig keresik a legjobb jelöltet egy-egy munkakörre. Napi kapcsolatot ápolnak a jelentkezőkkel, interjúznak, telefonálnak, önéletrajz hegyeket néznek át. Amikor egy jelöltet végül kiválasztanak és elfogadja az ajánlatot, akkor az egyben a munkájuk elismerése is! Így amikor a pályázó mégis visszalép, akkor bizony nagy a szomorúság! Bár ez nálunk, a Jobsgardennél is előfordul, de szerencsére nem túl gyakran – ettől még abszolút ismerjük a fenti arckifejezést!