Meddig mehetsz el egy állásinterjún? 3+1 tipp, ha úgy érzed, Te vagy a befutó!

Szépen lassan az állásinterjú klisék is fellazulnak. De vajon mi az, ami még belefér egy állásinterjú helyzetbe? Mi az, amit még megtehetsz, ha azt érzed, hogy Te vagy a befutó? Ezen a héten arra keressük a választ, hogy meddig is lehet elmenni egy interjú során és mi az, amit nem érdemes erőltetni, bármilyen laza is lett hirtelen a világ! A Jobsgarden divízióvezetőjét, Lupkovics Editet, tanácsadóját Dibusz Dorkát és Bánszki Dorinát kérdeztük a trendekről, változásokról, javaslatokról.

Érdemes kitűnni a tömegből

Tanácsadónk, Dorka már álláskeresőként sem a sablonos megoldásokat választotta: komplett rangsort állított fel azokról a cégekről, akik számára szimpatikusak voltak és el tudta képzelni velük a közös munkát. Alapos kutatás előzte meg már azt is, hogy a listájára egyáltalán mely cégek kerültek fel. Az információ begyűjtéséhez felhasználta a network hálózatát, és szemrevételezte az rostáján fennmaradó cégek honlapjait, Facebook-oldalait is. Miután ezekkel megvolt, összerakott egy színes-szagos önéletrajzot, amely még véletlenül sem a szokványos euro pass CV volt, hanem egy profin megszerkesztett, információgazdag dokumentum! Ezt követően szépen kinyomtatta, borítékba tette és személyesen vitte be minden egyes cég ügyvezetőjének! Talán senkit nem lep meg, ha eláruljuk, hogy minden cégtől kapott visszahívást személyes interjúra.

Dorina, a Jobsgarden tanácsadója is alá tudja ezt támasztani. „Ha esetleg olyan tapasztalatok birtokában vagy, amelyeket akár egy bemutatóba tudsz gyűjteni – legyen az egy mérnöki projekt vagy egy IT portfólió –, akkor azt is érdemes mellékelni az önéletrajzhoz. Ez nagyon jó referenciaként szolgál és a HR-esek megjegyeznek...innen pedig már nyert ügyed van! 

job-interview.jpg

Áldozz az idődből!

Nem elegendő csak eljárni interjúzni. Van olyan ügyfelünk, akinél akár 3 egész próbanapot is tartanak, hogy kiderüljön, megvan-e a kölcsönös egymásra találás mind emberileg, mind szakmailag. Az ilyen lehetőségeket nem csak, hogy el kell fogadni, de előzékenyen fel is lehet ajánlani… „Merd bevállalni, ha a HR-es bizonytalan, hogy egy próbanap keretében tesztelhetitek, hogy mennyire feleltek meg egymásnak! Ez a cégnek is és neked is jó visszajelzés lehet” – javasolja Dorka.

Elköteleződés

Divízióvezetőnk, Edit rövid választ tud adni arra a kérdésre, hogy meddig lehet elmenni: gyakorlatilag bármeddig! Mint mondja, felerősödött az IT – de egyéb – területeken is a soft skillek szerepe. „Régebben elég volt a szakmaiság, ma már kell az is, hogy a jelölt illeszkedjen a szervezetbe. Fontos, hogy mennyire innovatív egyéniség, mennyire passzol a csapatba. Mi mozgatja az egyént, mi viszi tovább, mik azok az értékek, amik mentén el tud köteleződni? Attól lehetsz jobb, ha tudod, hogy mi az irányod és ilyenkor érdemes kockáztatni! Meg tudod mutatni az elköteleződésedet, ha csillogó szemmel akarod azt a pozíciót” - fogalmazott. 

Újra és újra

Edit szerint, amikor valamiért lelkes vagy, akkor bármit bevethetsz, hiszen nincs kockázat. Ha elsőre nem ment át nekik a lelkesedésed, akkor mutasd meg újra! Ezt akkor érdemes megtenni, ha biztos vagy benne, hogy mit akarsz, és miért akarod, illetve a megfelelő formában az érintettnek is tudod tálalni. Személyes példaként felidézte, mi történt, amikor a Jobsgardenhez pályázott. „„Megvolt az interjú, és vártam, hogy azonnal jelentkezzenek, de ez nem történt meg. Csalódott voltam, mert nagyon jól sikerült a dolog. Gondoltam, mit veszíthetek? Megírtam neki, hogy szerintem én vagyok számára a legmegfelelőbb jelölt és érdemes lenne engem felvennie. Másnap már mehettem is be a munkaszerződést aláírni - meséli, hogy végül hogyan fordultak jó irányba a dolgok. Később kiderült, hogy Paulovics Évának, a Jobsgarden ügyvezetőjének kifejezetten tetszett ez a megmozdulás, mert ő olyan elhivatott emberekkel szeret együtt dolgozni, akiket „ha kidobnak az ajtón, bemásznak az ablakon”.

Ne legyél túl sok!

Ne hívd fel minden órában a HR-est, inkább kérj határidőket, amelyekhez igazodni tudsz. Lehet érdeklődni egy adott pozícióról, sőt javasoljuk is, de ne menj át számonkérésbe, ne légy követelőző. A megértés és tolerancia nagyon fontos egy pályázat során! Hagyj pozitív nyomot az emberekben, hiszen lehet, hogy most nem te vagy a befutó, de később, egy másik pozíciónál még eszükbe juthatsz! „Tudj elegánsan veszíteni” – összegezte Edit.