Hogyan éld túl a nyarat?

Legalábbis addig, amíg be nem vezetik a két hónapos fizetett nyári szabadságot…

Odakint tombol a nyár. Forr az aszfalt, turisták mosolygós tömegei kávéznak a hívogató teraszokon, míg te kocogsz be az irodába. A kollégáid menő nyári fotókat posztolnak az Instára és ha ott elkerülnéd, küldenek a céges chat csoportba is. Valamikor majd te is mész nyaralni, de addig hogy bírd ki?

Gyűjtöttem pár ötletet, hogyan éld túl a nyarat mikor épp nem vagy szabin!

#1 Élvezd ki a légkondit! A nyár szerintem a legjobb évszak, de álló nap ragadni az izzadtságtól nem túl felemelő. Az irodában – ha ügyes vagy – még meg is fázhatsz. Akkor szabi helyett mehetsz betegállományba… Na jó, csak vicceltem. De az tény, hogy gyakran megváltás a kinti hőségből belépni a klimatizált irodába.

#2 Kezdj el valamit tanulni, amivel már régen kacérkodsz. Valami kreatív technikát, festést, nyelvet, új sportot, bármit, amit élvezel. Az újdonság, ami kihúz a megszokásból örömöt és lendületet ad.

cocktails-klinken-zomer_1528788102.jpg

#3 Használd ki a nyári estéket! Menj koktélozni a barátaiddal, halat enni a Rómaira, alkoholos fagyizni a Bálna teraszra. Ki mondta, hogy nem lehet nyaralni hét közben? Munka után? Csak a mértékre figyelj, hogy másnap fel tudj kelni :) Alkoholmentesen amúgy az irodában is koktélozhattok (mi szoktunk)!

#4 Költözz el :) Egy új házba vagy lakásba hazamenni az első időben egészen olyan, mintha nyaralnál. Ha ez éppen esélytelen, akkor a pár napos kecócsere, esetleg a klassz helyen lakó barátod teraszán letolt home office is elég jó buli. Megoldás az is, ha vigyázol egy barát kutyájára, macskájára, halaira, amíg ő nyaral :)

#5 Menjetek ki ebéd után együtt fagyizni a kollégákkal. Vagy rendeljetek pizzát és tartsatok piknik ebédet egy közeli parkban.

via GIPHY

#6 Rendezzétek át a munkaidőt és alkudjatok ki rövid pénteket vagy későbbi munkakezdést. Esetleg korábbit, ha Pacsirták vagytok. Ha a főnökötöknek magától nem jut eszébe ilyesmi, inspiráljátok bátran. Civilben ő is csak ember :) Remélem.

#7 Ha a nyár kicsit lazább munka szempontból, csináljatok rendet, rendezzétek át az irodát, rendszerezzetek, fejlesszetek, selejtezzetek. Irtó nagy megkönnyebbülés megszabadulni a hónapok óta halogatott feladatoktól, vagy az irodában halmozódó ismeretlen eredetű papírkupacoktól.

#+1 És tartsátok észben a legújabb FB bölcsességet: az is nyaralás, ha a többiek szabin vannak, és senki nem fáraszt a hülyeségeivel :)

Lupkovics Edit, IT divízióvezető - Jobsgarden